Jste zde

Pondělí, Leden 18, 2021

Celý den
 
 
Před 01
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stud a orální sex

Stud a orální sex

Stud a orální sex

Hlavní téma: "Komplexy, strachy a zábrany při sexu...".
Volné pokračování článku "Stud je obrana vlastní intimity".

Není náhoda, že nejčastěji se stud a komplexy naplno projevují při přijímání nebo poskytování orálního sexu. Orální sex je dnes už považovaný za naprosto běžnou sexuální aktivitu. Tak se to obecně chápe, ale pro lidi, kteří mají problémy se studem to už tak samozřejmá aktivita nebývá. V orálním sexu se pak může "sejít" vše negativní, co si ve svém rozpoložení dokáží představit. Většinou je to představa nedokonalosti jejich těla, představa nedokonalé intimní hygieny, tělesných sekretů,... Představa, že se někdo ústy dotýká jejich pohlaví může být tak traumatizující, že se prostě orálnímu sexu nebo jiné sexuální aktivitě budou vyhýbat za každou cenu. Přitom jejich odpor může vycházet z traumatizujícího pocitu, že něco podobného je naprosto nedůstojné, trapné až ponižující. Raději zvolí jakoukoli jinou sexuální aktivitu, která možná nebude tak vzrušující, ale partnerovi nebo partnerce prostě neustoupí... Pokud orální sex připustí v roli přijímajícího partnera, pak za cenu "strpení". Přitom jiné sexuální aktivity jim problém dělat nemusí. Často jsou jejich zábrany tak silné, že v roli příjemce nemohou prožít vyvrcholení a roli dávajícího se naprosto bez skrupulí vyhnou.

Sud však může být spojen s jakoukoli jinou sexuální praktikou, nemusí se tedy týkat pouze orálního sexu. Sexuální aktivita se může stát problémem ve chvíli, kdy se o ni partner nebo partnerka pokusí a stud "zapracuje" a řekne NE!!!. Pokud pak přes psychickou blokaci sexuální aktivita proběhne, cítí se při ní trapně, radost ze sexu vyprchá a milování do jeho konce prožívají méně příjemně nebo až s odporem.

Někteří lidé tyto pocity mívají hlavně na začátku stimulace. Až se po chvíli uvolní a stud překonají, pak i při orálním sexu nebo jiné "nestandardní " technice mohou dosáhnout orgasmu. Proto je potřeba lidem, kteří se stydí poskytnout dostatek času na uvolnění a zklidnění. Po odeznění studu, obav nebo strach z neznámého, se většinou už může cokoli...

Psychické bloky spojené se studem nebo s obavami o "dokonalost těla" je možné překonat především otevřeným partnerským rozhovorem, projevy lásky, něžností a také objasněním potřeby intimního doteku, pocitu sounáležitosti a intimity.

Pocity studu spojené se sexuálními praktikami se dají nejsnáze překonat pozvolnou a trpělivou milostnou předehrou, při které se pomaličku přidávají doteky i ústy na intimních partiích. Když se nespěchá, tak většinou ani netrvá tak dlouho a problém se studem a obavami se postupně vyřeší sám.

 

Články s podobnou tematikou

Literatura a zdroje

(AK)(Z)(L)

Štítky: 
Po, 18/01/2021 - 19:45